top of page

Som brødre vi dele

- Opmærksomhed, handicap, kærlighed og det hele.

Kennie har tourette og flere andre diagnoser. Mike er hans bror og Maria deres gode veninde. Sammen sætter de nogle afslappede rammer for en snak om hvordan det er, når man er i en søskenderelation hvor den ene bror kræver noget mere opmærksomhed end den anden.

 

I starten af skoletiden fik Kennie tics og der var flere andre ting ved hans adfærd, som gjorde at der blev sat gang i en langvarig udredning. Da han var 21 år stod han med et stykke papir, flot dekoreret med en masse forskellige diagnoser.

 

At vokse op med en bror der har flere forskellige diagnoser, giver på mange måder nogle anderledes opvækstbetingelser, og hverdagen bliver ofte en anden, end i familier med neurotypiske børn.

 

Det er faktisk et vilkår for mange børn – At vokse op i en familie hvor større eller mindre søskende har en kronisk sygdom eller psykisk diagnose. Og selvom diagnoserne kan være meget forskellige, så giver de som oftest lignende udfordringer og problematikker for de ”raske søskende” – Nemlig at de kan blive skyggebørn.

Kennie & Mike er begge fantastisk jordnære formidlere og deres historie er vedkommende og relaterbar for rigtig mange unge mennesker med et bredt spektrum af problemer og lige så meget for dem der står dem nær.

 

Du bliver klogere på søskenderelationer, tourette og flere af de diagnoser der kan følge med. Og går med garanti fra foredraget varm om hjertet og med et smil på læben.

  • Instagram
bottom of page