top of page

Thomas Sjoerup

Thomas Sjoerup er fuldtids freelance professionel sports-, presse- og portrætfotograf med næsten tre årtiers erfaring. I fotojournalistikkens verden er han kendt for pålidelighed og "at få billedet" i enhver situation.

 

Thomas er engageret og fast besluttet på at fortælle hver enkelt historie og vise menneskelighed gennem sine billeder.


Thomas har været fascineret af fotografi, og historierne fortalt af billeder, fra en meget ung alder. Efter at have afsluttet sine studier på Danmarks Journalisthøjskole i 1994, arbejdede han freelancefotograf, indtil han i 1998 blev tilbudt en fast stilling af BT, et af Danmarks mest etablerede og førende dagblade.

 

I 2001 blev han headhuntet af Danmarks største formiddagsavis Ekstra Bladet, hvor han har dækket alle større nationale nyheder, såvel som mange internationale begivenheder, gennem de sidste 12 år.

Thomas har dækket konfliktzoner på Balkan, Irak, Afghanistan og flere afrikanske lande og har rejst i det meste af verden. 


Thomas Sjoerup er et kendt navn inden for sportsfotografering. Han har en særlig passion for sportsfotografi og er specialiseret i at fotografere professionel boksning, cykelløb og Ishockey. Og var Ekstra Bladets eksklusive fotograf, ved de olympiske lege i London 2012.


Mere end noget andet, søger Thomas at fortælle historier der betyder noget gennem sine billeder

Thomas kan bookes til 4 forskellige foredrag


Et foredrag hvor Thomas Sjoerup fortæller om sit arbejde som fotograf i nogle af verdens farligste brændpunkter. Thomas fortæller åbent og ærligt om sit arbejde i konfliktfyldte områder og om de omkostninger det har haft.

 

 


Et foredrag hvor Thomas Sjoerup fortæller om sit arbejde som sportsfotograf og hans tætte samarbejde med Bokseren Mikkel Kessler, som i 2011 resulterede i udgivelsen af bogen KESSLER. Han fortæller også om hvordan det er at dække store sportsbegivenheder som Tour de France og OL.

 

At drømme og få drømmen til at gå I opfyldelse


Thomas Sjoerup er fotograf og har I en årrække rejst til nogen af de farligste steder I verden. Han fortæller om livet og hverdagen I en krigszone og viser billeder fra sine mange ture som har bragt ham til bla. Kosovo, Kroatien, Bosnien, Irak, Afghanistan, og flere lande i Afrika.

Thomas Sjørup har i 2011 udgivet en bog om bokseren Mikkel Kessler, som han har fulgt tæt gennem mange år. En proces hvor han fortæller om det at samarbejde tæt med et andet menneske.

Thomas fortæller åbent og ærligt om det at være fotograf i et krigsområde, om at komme hjem igen. Og ikke mindst om hvordan han lever med sin PTSD.

Foredraget åbner konkrete muligheder for tværfagligt arbejde og det er samtidig eksamens- og prøverelevant på den måde, at man som lærer kan vælge at bruge foredraget som afsæt i flere forskellige fag, fx dansk og idræt.

For dansklærerne er det muligt at bruge foredraget som eksamensopgivelse, og det kan kombineres med både de smalle samt de brede fordybelsesområder indenfor danskfaget.

 

De smalle fordybelsesområder kunne fx være pressefoto og foredrag, hvor de brede områder kunne være temaer som fx ’modsætninger mødes’, elite- og konkurrencesport eller sundhed, sorg/ulykke, krig eller livet på kanten, danske kunstnere og profiler, danske portrætter fra elevernes egen levetid, ungdom og identitet, håb og drømme m.fl. Der er mange muligheder.

Krigsfotografen

Sportsfotografen

Fotografen

Efterskole / udskolingsforedrag

  • Instagram
bottom of page